top of page
  • Šárka T.

5 tipů jak na svatební prskavky


Prskavky jsou oblíbenější a oblíbenější vsuvkou na svatbách a není se čemu divit.

Dokáží vykouzlit krásně romantickou atmosféru, užijete si při nich spoustu zábavy a to nejen vy, ale i vaši svatebčané a navíc vypadají opravdu skvěle na fotkách i na videu.

Poradíme vám jak docílit toho, aby jste si to s nimi opravdu užili a aby jste se nemuseli ve váš den nijak stresovat.


 

magic prodiction, svatební video, svatební kameraman
Niky a David


Jak dlouhé prskavky zvolit?


Určitě čím delší tím lepší. Ideální jsou prskavky v délce 70 cm a 90 cm. Díky jejich délce bude mít váš fotograf a kameraman více času s vámi vymyslet spousty póz a tak budete mít mnoho vzpomínek. Nebo si k nim můžete nechat pustit vaši oblíbenou písničku a vychutnat si společný romantický tanec. To je už jen na vás. :)



Kde prskavky koupit?


Nemusíte zbytečně utrácet za ,,svatební prskavky'' , budou vám krásně prskat i ty úplně

obyčejné, které známe z Vánoc a nebo z oslav Nového roku. Můžete si tedy klidně koupit jakékoliv prskavky, které splňují již zmíněnou délku.

Jestli se vám líbí, když jsou na prskavkách štítky, můžete si je klidně vyrobit sami. Tady přikládáme jednu šablonu ke stažení jako inspiraci a fotku konečného výsledku. Stačí si jen přepsat text s vašimi jmény. Štítky jsme tiskli na kraftový papír.


štítek na prskavky
.
Download • 520KB
magic prodiction, svatební video, svatební kameraman
Vyfotili jsme vám ukázku, jak takové štítky na prskavky mohou vypadat


Jak prskavky zapalovat?


NE není to vtip a ANO věřte, že i to může být dobrý tip, v případě, že plánujete svatbu ve větším počtu lidí.

Nejlepší je mít předem domluvené, kdo vám se vším pomůže a kdo se vám postará o to, aby všichni začali zapalovat prskavky najednou. První prskavky se nejlépe zapalují o svíčky a poté jedna o druhou. Svíček určitě připravte více a rozmístěte je tak, aby byli rovnoměrně rozvržené mezi lidmi. Pak už jen stačí odpočítat 3...2...1... a prskáme.



Na koho se obrátit s organizací?

Může to být klidně i DJ, kdo vám pomůže všechny svolat a předat instrukce, mnohem lepší je ale oslovit vašeho fotografa a nebo kameramana a to již na předsvatební schůzce. Zkušený fotograf a kameraman by se vám totiž měli postarat o celý průběh, od zahájení, přes vymyšlení póz, organizaci lidí až po úklid vyprskaných prskavek. Ideální je mít připravený nějaký plechový kyblík, kam se prskavky mohou dát.

Přece jen nechceme společně podpálit třeba les a nebo nějakou dřevěnou stodolu.



Kdy začít prskat?


Určitě je dobré použít prskavky až když je přítmí a to proto, že nejlépe vyniknou a udělají ten správný efekt. Není ale tma jako tma, ideálním časem na prskavky je tzv. modrá hodinka. Co to je? Modrá hodinka nastává chvíli po západu slunce a trvá cca 30 minut. Jde o to,

že Slunko už je pod obzorem, ale ještě stále nasvěcuje oblohu, od které se odráží modré světlo na krajinu.




Nemusí být úplná tma. Naopak, šero a tzv. modrá hodinka je nejlepší


magic prodiction, svatební video, svatební kameraman, blog

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s vašimi přáteli.

bottom of page